Húsvéti kalács

Egy igazi húsvéti kalács, igaz nem húsvétra készült. A receptet szintén Limarától vettem. Sok más oldalon is fellelhetőek a jó tanácsai a a kalács sütéshez, amiket érdemes végig olvasni, mielőtt neki áll az ember lánya.

Igyekeztem az elkészítés folyamán minden ilyen jó tanácsot betartani.

Az egyik a Dívány, aztán a jó öreg You Tube, és nem utolsó sorban Limara saját oldala.

Az én kalácsom a Dívány oldalán szereplő recept alapján készült, az ottani tanácsok betartásával. A hatos fonást pedig a You Tube-os videóból lestem el. 

A tényleges kalács fonás előtt a levegőben gyakoroltam a mozdulatokat, hogy a tényleges bevetésnél már gördülékenyen menjen. Igaz így is háromszor álltam neki a fonásnak, de a végén összejött. 


Nagyon szépen megkelt igazi foszlós kalács lett. Kávé mellé a barátokkal igazi csemege volt. 



Megjegyzések